насл

Kyodo House е совршен пример како архитектите во текот на проектирањето мислат и на екологијата. Во денешно време, проектирањето куќи станува и проект за зачувување на природата, односно обид при градењето да се земе предвид енергетската самоодржливост на просторот. Одличен пример за ова е куќата Kyodo House во Токио која е изградени од рециклирани материјали. Sandwich и Team Low Energy се двете архитектонски студија кои стојат зад овој проект. Дневната соба е свртена кон југ со цел да се задржи светлината и топлината и да се намали потрошувачката на енергија. Целата куќа е обвиткана со слој искористени дрвени материјали, обработени за на крај да се добие интересна ребраста структура однадвор.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајдобри зимски трендови за жени над 30 години!
Следна објаваЕдинаесетте минути на Коељо
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ