Иако Бијонси со својата музика влијае на многу луѓе ширум светот, не се надевавме дека ќе им стане инспирација и на архитектите. Музичката дива е позната п секогаш оригиналните видео спотови за своите песни, во кои целиот нејзин тим целосно креативно се предава за да се постигне најдобар резултат. Во последно време нејзините спотови освен приказна, содржат и многу движења со телото и силуети. Токму силуетите од спотот за песната “Ghost” им послужија како инспирирација на архитектите од фирмата Elenberg Fraser и тоа за нов, огромен облакодер во Мелбурн. Облакодерот има 68 катови и се уште не е целосно завршен. Погледнете за што станува збор во продолжение.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

НЕМА КОМЕНТАРИ