Кога моќни компании, како Peugeot и Bollore, ќе си ги здружат силите создаваат еден мини проект кој можеби ќе репрезентира една нација. Новиот „Bollore Bluesummer“ е еден малечок симпатичен  електричен кабриолет со кој ќе се презентира системот на „car sharing“ во преубавата Франција.

03

 

Малиот екологист ќе се произведува во фабриките на Peugeot од почеток на септември, додека максималното годишно производство ќе биде од 3 500 примероци.

02

Bollore Bluesummer е исто така практичен како автомобил за плажа, па се направи малечка фотосесија со цел на подобар макетинг.

04

Автомобилот во салоните ќе чини не повеќе од 20 000 евра.

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ