Jacqueline Poirier, која работи под псевдонимот Crazy Plate Lady, е талентирана сликарка од Канада која на обичните бели чинии им дава необична црта и сосема нов, уметнички изглед. Таа, на секоја чинија, рачно слика најчесто кулинарски композиции, но и секојдневни предмети и портрети од познати личности. Инспиративен и оригинален начин да се презентира уметноста.

1

2

3

4

5

6

8

10

12

9

7

13

11

СПОДЕЛИ
Претходна објаваТоп 5: Европски дестинации за јунско патување
Следна објаваСенка на ветрот – Карлос Руиз Зафон
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ