pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-09
Појдовна точка на канадската уметница која во моментов работи во Њујорк под името Клои Мудрата, е во зборот “потрошувачката” или “консумирање” – било да е тоа на прекумерна набавка на храна или било какви барања на консумеризмот при купување на скапи и луксузничанти. Од оваа причина, таа ги спои храната и чантите и создаде изложба која со помош на разни пецива и палачинки покажува различничанти на луксузни модни брендови.
pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-01

Поради овој хипер реализам, би требало да се запрашаме дали навистина чинат, колку што им е цената. Тука скапите работи се претворени во уметнички предмети, каде што храната и модата се ослободени од нивната вредност, но со додавање на модна етика стануваат симбол на преголема преценетост и непотребни трошоци.
pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-03 pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-13 pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-10 pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-06 pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-07 pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-05
pancake-purses-bread-bags-chloe-wise-designboom-12
СПОДЕЛИ
Претходна објаваАнгелски повик – Гијом Мисо
Следна објаваФото на денот | Татко и син
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ