Cărtureşti Carusel или „Светлосна вртелешка”, е мошне значајно здание од 19-от век претворено во  прекрасен и модерен архитектонски бисер. Се наоѓа во срцето на Букурешт, Романија, на една долга и живописна уличка полна со кафетерии, пабови и продавници за облека.  Книжарницата има 6 катови со повеќе од 10 000 книги и 5000 албуми. На најгорниот кат има бистро,  подрумот е простор за мултумедијални проекции, а првиот кат претставува галерија посветена на модерната уметност. Целиот простор е предвиден и за многу културни настани и концерти.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваH&M Home: Колекција 2015
Следна објаваНеделен хороскоп (23 февруари- 1 март)
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ