Артистот за звук Yugo Nakamura во една минута ги комбинира звуците на капки што паѓаат на различни површини: стакло, дрво, лист и полжав. Почнува со четири поединечни звуци и потоа таа секвенца ја дуплира и ја повторува 10 милиони пати, за на крај да се добијат звуците од кои настанува звукот на дождот. Видеото се вика “Amaoto no Yurai”, што во превод значи „Потеклото на дождот” и е навистина фантастично обработено.

1

2

СПОДЕЛИ
Претходна објаваТипографски мебел | Claudio Scotto
Следна објаваLotus Design Store изненадувања
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ