До крајот на сезоната, цената на билетот за сите претстави на Драмски театар Скопје изнесува 100 денари. Оваа недела, на репертоарот ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

d2

ден и час:       21.05.2014 (среда) | 20.00
претстава:      2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ
играат: Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов
автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова – Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

2

ден и час:       22.05.2014 (четврток) | 20.00
претстава:      ЕВРИДИКА
играат: Маја Вељковиќ – Пановска, Диме Илиев, Игор Ангелов, Филип Трајковиќ, Софија Куновска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева
автор: Сара Рул
режија: Нина Николиќ

1535015_10151891882555933_1981642169_n

ден и час:        23.05.2014 (петок) | 20.00                     
претстава:      ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ
играат: Драган Спасов, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Иван Петрушевски, Душица Стојановска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Зоран Љутков
автор: Душан Ковачевиќ
режија: Ненад Витанов

3

ден и час:       25.05.2014 (недела) | 20.00
претстава:      ВЕЈКА НА ВЕТРОТ – Театар Фабрика
играат: Кристина Ласовска, Рубенс Муратовски, Атанас Атанасовски, Драгана Левенска
автор: Коле Чашуле
режија: Ирена Стеријовска

Divianarts.com е член на групата на официјалните медиумски покровители на Драмскиот театар.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКуќа со 1000 огледала
Следна објаваТалентирано момче од Србија
Воден од премисата дека патувањата се празник за душата, а убавиот топол дом нејзино единствено прибежиште, во рамки на креативната страна на животот ги промовира содржините со кои ги збогатува ваквите видици. Неуморен трагач по малите животни радости, со космополитски дух, неизмерна љубов кон животните и пасија кон сите уметнички форми на емотивна експресија. Вљубеник во минимализмот, алтернативната музика, пишаниот збор на Мураками и шармот на Јужна Франција.

НЕМА КОМЕНТАРИ