Спонтана, брзоплета, весела личност која сака предизвици и поседува огромно срце полно со љубов – Анастасија Баче. Девојка која е огромен вљубеник во добрата фотографија и истата ја бара во секојдневието. Од обичните моменти создава фотографија со цел да го запре времето барем за миг, барем на фотографиите.

„Се вљубив во фотографирањето кога на 16-та годишна возраст ја сфатив моќта на фотографиите. Старите фотографии ми го враќаа детството назад. Воодушевувачки е како со еден поглед на фотографиите се враќаш во тоа време, на тоа место и како да ги чувствуваш истите работи како тогаш. Сфатив дека преку фотографијата можам да меморирам се’, а со малку креативност тоа меморирање може да добие уметничка форма.“

CSC_0154 copy

CSC_0214 copy

DSC_0145

DSC_0222 copy3

DSC_0237 copy

DSC_0262 copy

DSC_0347

Nokaut

100_0786

Со се поголемото запознавање и истражување за фотографирањето, Анастасија станува се пољубопитна и своето образование решава да го продолжи во тој правец на отсекот фотографија на ESRA во Скопје.

„Не сум личност што се ограничува на еден вид на фотографија. Јас сум спонтана личност за која секој момент со фотоапаратот во рака е предизвик. Инспирација за фотографирање наоѓам во моето секојдневие, секој момент и секое место за мене претставува можност за добра фотографија.“

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНе заборавај да бидеш среќен | Пабло Неруда
Следна објаваМашки тренд | Обувки во боја
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ