0

Има нешто во визијата на дизајнерката Ирина Тошева при нејзиното претставување на FWSK’13 од кое вреска констатацијата дека панкот не е мртов. Не само што вчерашната ревија го потврди истото, туку го надополни фактот со една женствена софистицираност, разиграност и детинетост истовремено, како комплементарен впечаток на насловот на самата колекција, Memento Mori.

27

Во буквален превод преведена како „Сети се дека ќе умреш“, Ирина го празнува животот преку панк-моментот користејќи ја препознатливата црна боја, на која ги придружува розовите тонови и екстравагантни фризури. Која е пораката на оваа колекција? Прави добро, живеј подобро и облекувај се најдобро; каде што акцентот повторно е ставен врз младешкиот изглед и безвременскиот стил. Симболизмот на смртта никогаш не бил толку посакуван…

24

Фотографиите се превземени од официјалната фан страница на FWSK, додека,  пак, нејзиниот lookbook ќе излезе кон крајот на оваа недела.

1

3

4

5
7
9
11
13
15
17
19
21

22

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИма еден Volkswagen за сите нас
Следна објаваНежна спална со цветна нота
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР