На сите ни е познат Илон Маск, во моментов најбогатиот човек на светот, но сепак, многумина не знаат дека мајката на инженерот Меј Маск е 74-годишна манекенка, писателка и нутриционистка. Таа е родена во Канада во 1948 год, но се преселила во Јужна Африка на млада возраст. Во 1969 година Меј била избрана за финалистка на натпреварот за убавина на ‘Мис Јужна Африка’. Успешно ја продолжила својата манекенска кариера откако се вратила во Канада со своите три деца и веќе 50 години ги краси насловните страници на различни списанија. Покрај нејзиното навистина неверојатно портфолио за моделирање, Меј Маск е позната по нејзините презентации како експерт за исхрана низ целиот свет. Таа признава дека нејзиниот интерес е да им помага на децата да се хранат подобро низ градинарските градини во училиштата кои не се опслужуваат. Меј совршено се справува со двете страсти, додека докажува дека убавината не исчезнува со годините.🌹🌹

НЕМА КОМЕНТАРИ