• Постојано сме во потрага по нешто необично, некој  уникатен детал кој би го красел нашиот животен простор, парчиња кои ќе му дадат посебен шарм на домот.

Холандскиот бренд Потери Параде (Pottrey Parade) со седиште во Утрехт со својата поинаква визија за изработка на керамички вазни, направи вистински бум во светот на уметничките рачно изработени творби. Работилницата каде се изработуваат овие мали уметнички ремек дела ја води Сандра Аперло, (Sandra Apperloo) која со својата уникатна идеја за краток период стана светски популарна. На нивната страница може да поглднете туторијали за постапката на изработка на овие пркрасни вазнички.

 

 

Сандра Аперло

НЕМА КОМЕНТАРИ