Иако колекцијата на Giambattista Valli ready-to-wear, за есен 2017. спаѓа во редот на високата класа, со изразена инспирација од Париз, кога ги разгледаме на-назад сите негови колекции, забележуваме дека во сите овие ready-to-wear колекции има доста елемнти на couture (висока) мода.

Romantičnost u režiji brenda Giambattista Valli

Тоа најмногу се гледа во материјалите кои ги користи, истакнувајќи ја не минливата естетика на жената. Меѓутоа, овојпат дизајнерот потполно не изненади комбинирајќи ги спортските хеланки Nike со лелеавите струтуирани модели.

Ако до сега сте мислеле дека не е можно да се комбинира кежуал облеката со couture елементи, еве ви доказ дека грешите.

Romantičnost u režiji brenda Giambattista Valli

Romantičnost u režiji brenda Giambattista ValliРезултатот на тоа е колекција која ја прикажува жената која го прати својот начин, не им робува слепо на трендовите и умее да го спои – неспоивото.

Romantičnost u režiji brenda Giambattista ValliRomantičnost u režiji brenda Giambattista ValliRomantičnost u režiji brenda Giambattista ValliRomantičnost u režiji brenda Giambattista ValliRomantičnost u režiji brenda Giambattista Valli

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНов највисок облакодер на светот во Њујорк!
Следна објаваМасата Mizu е вистинско ремек дело!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР