Познато е дека жителите во Јапонија имаат многу мал станбен простор за живеење, како и многу мала или никаква изолација, така да кататсу каучот, служи какао греалица во текот на студените месеци.

Јапонскиот кауч Kotatsu кој, покрај стандардниот изглед, има и јорган сместен помеѓу  рамката и горниот дел, под кој се наоѓа изворот на топлината, односно грејачот. Затоа, ако ја носите традиционалната јапонска облека (но и поширока пижама ќе заврши работа), и ги ставите нозете под покривачот, топлиот воздух ќе влезе од дното на вашата пижама и ќе излезе околу вратот и така ќе го загрее целото тело.

kotatsu-japanese-heating-bed-table-11kotatsu-japanese-heating-bed-table-24 kotatsu-japanese-heating-bed-table-25 kotatsu-japanese-heating-bed-table-28kotatsu-japanese-heating-bed-table-32

kotatsu-japanese-heating-bed-table-5

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеделна програма – Драмски театар Скопје 14.12. до 20.12.2015
Следна објаваЗимски десерт | Мини куглофи со ореви и цимет
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ