Одри Хепберн е несомнено една од највпечатливите личности од филмските екрани на минатиот век и секако една од најголемите модни икони во светот. Кога помислуваме на Одри секако прво што ни паѓа на ум е прекрасниот мал црн фустан,големите црни очила и прекрасната фризура кои беа нејзиниот заштитен знак. Нејзиниот стил се провлекува низ годините во модниот свет и е секогаш актуелен и инспирација на многу модни креатори за своите модни линии. Ненеадмината во начинот на којшто ја носеше својата женственост, оваа модна икона единствена успеа да направи баланс помеѓу елеганцијата и едноставноста и да креира еден безвременски софистициран моден стил.

Lace-Audrey-Hepburn-vintage-style-50s-60s-dresses-long-red-white-princess-elegant-casual-retro-dressAudrey-Hepburn-Style-Polyvore-Clothing-Combinations-3

1acca61ca9de1f9cfa1f92368a2e7b4c_ibhe2b1

de8d33e4d87eb009cdd954717ad805cf_isue9b1

Audrey-Hepburn-Style-Polyvore-Clothing-Combinations-1

Red-Pumps-and-High-Heel-Shoes-Amazing-Polyvore-Combinations-2

263803965c17c8b82c86a79b9a897bb2_pftsf91

sabrina 2

3911b0c0a50ee6d85b1642446a5995ae_1_k88hev1

Audrey-Hepburn-Style-Polyvore-Clothing-Combinations-6

article-0-076CADF8000005DC-575_634x480

XozKa

Audrey-Hepburn-outfit-inspiration-9

Audrey-Hepburn-Style-Polyvore-Clothing-Combinations-7

outfit_large_f58ed2e3-6376-4ea5-9c0e-f1c8ec9459fe

d8b8148b647f16a209551fe1781a6d9e

outfit_large_c2986e50-5586-4e03-b1df-02098299a5d6-1385567086

НЕМА КОМЕНТАРИ