Модната дизајнерка Симон Роша, сосема е сигурно, постигна независност во модниот свет, но влијанието од јапонската дизајнерка Реи Кавакубо на нејзината работа и понатаму се наsира. Истражувајќи нови форми на облека, дојде до оние кои не потсетуваат на моќното Елизабетанско време и неговото влијание на облекување кое се протега до денешно време.
Таа го смири раскошот на на Тјудорска Англија, па нејзините фустани се едноставни, деколктирани и без набрани околувратници. Формите на фустаните од тој период ги гледаме на благите набори на колковите по кои се извезени украси. Додека пак на мантилите се гледа модерна и блага асиметрична линија.
Simone-Rocha-Spring-2015-8 1412778156_offer_27 simone-rocha-rtw-ss2014-runway-28_101821607108 simone-rocha-rtw-fw2014-runway-04_095156219129Чувството за материјалите, кои ги наследи од татко и, познатиот дизајнер Џон Роша, го примени и сега. Таа ја користи свилата која ја премачкува со специфична емулзија, црна волна, кожа, крзно, сјаен габарден, тартан дезен, а златната чипка на прозирните ткаенини е врската со романтизмот кој се провлекува низ колекцијата. За некои сето ова е контрадикторно, а за другите е игра на историјата и сегашноста.
simone-rocha06
Таа го смири раскошот на на Тјудорска Англија, па нејзините фустани се едноставни, деколктирани и без набрани околувратници. Формите на фустаните од тој период ги гледаме на благите набори на колковите по кои се извезени украси. Додека пак на мантилите се гледа модерна и блага асиметрична линија.
Чувството за материјалите, кои ги наследи од татко и, познатиот дизајнер Џон Роша, го примени и сега. Таа ја користи свилата која ја премачкува со специфична емулзија, црна волна, кожа, крзно, сјаен габарден, тартан дезен, а златната чипка на прозирните ткаенини е врската со романтизмот кој се провлекува низ колекцијата. За некои сето ова е контрадикторно, а за другите е игра на историјата и сегашноста.

simone-rocha-021410942710_9759561 455524580SD_Q2orf6hA SimoneRocha_FW14_RaquelRadiske 4f5ceb26579b5ba062d2db751762bee95b6ff9e1c8030af7ff5aa1b810cfd75b 429 2c4c2387dedb64a606d8ad86b5650088000-dv1867882-82df8134216-original

08scene-simonerocha-slide-WZEY-videoSixteenByNine600

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеделен репертоар на Драмскиот театар (09.02 – 15.02)
Следна објаваПреслатки кученца што личат на мечиња
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ