Ако едуцирате маж, Вие едуцирате маж.
Ако едуцирате жена, Вие едуцирате генерација.

– Brigham Young

Согласно овој цитат, сигурно претпоставувате во која насока ќе се движи овој артикал за мода и самодоверба. Имено, како што култната Шанел еднаш изјави дека модата избледува, но стилот останува – се согласуваме со тоа особено преку предлогот за достоинствен, професионален, а истовремено стилски изглед на една деловна жена. Работното место претпоставува соработка со многу луѓе, комуникација со најразличен профил на професионалци кои подлежат на диференцирана хиерархија во светот каде што контактите се водечки социјален капитал. Трудот и капацитетот се Вашите оружја, кои ако ги надополните со некои од предлозите во прилог, тогаш Вие веќе сте цел пакет, составен од ум и убавина.

Она што би го издвоиле како императив во изгледот на една деловна дама, се лесните материјали согласно овој период од годината, различните модели на кошула за сериозен впечаток и секако, изборот на сако кој варира согласно стилот кој го имате. Се’ во рамките на дрес-код за дами, каде што овој пат ги исклучивме здолништата поради една причина: панталоните се полесна варијанта за 8 работни часови. Не бидете строги, но не и премногу слободни во изгледот. Никако не заборавајте на деталите. Во дополнение, само ќе Ви порачаме… this is a man’s world, but it would be nothing, nothing without a woman or a girl!

1

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

8.

7

6

6.

5

4

4.

3

3.

2

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВенус, мачето со две лица
Следна објаваПингвинцентричен, 75ти роденден на Penguin Books
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ