20те најдобри “Playboy” насловни на сите времиња

Ви ги претставуваме 20те најпознати и најкупувани "Playboy" насловни страници на сите времиња. Секоја од нив, икона на своето време и секоја од нив...

Мачки спанковци

Мачките во просек 16 часа од денот го поминуваат во спиење. Тоа го прават насекаде низ домот, бирајќи чудни места и пози. Погледнете ја...

13 кралици | Alex Gertschen & Felix Meier

Alex Gertschen и Felix Meier се имињата на двајцата фотографи кои стојат позади колаборацијата Alex & Felix. Нивниот проект наречен "13 Queens" претставува различен универзум, секој...

Смешни портрети на животни | Lennette Newell

Lenette Newell спаѓа во фотографите-пионери кои постигнале максимум во сите полиња на професионалната фотографија. Иако таа обично оперира во светот на модната и комерцијалната...

Модни додатоци кои се јадат | Fulvio Bonavia

"Прашање на вкус" е книга од наградуваниот италијански фотограф Fulvio Bonavia, во која се изложени негивите концептуални фотографии од храна претворена во модни додатоци....

Неверојатни фото-манипулации со кибрит

Погледнете како може со користење на чкорче од кибрит да направи

Легендарен фотограф за легендарни музичари | Дени Клинч

Дени Клинч се етабилирал себеси како еден од примарните фотографи на популарната музичка сцена. Работел на сите можни релевантни публикации како Vanity Fair, Rolling...

Експлодирани цветови | Fong Qi Wei

Инспириран од Todd McLellan и неговата серија на "расклопени фотографии", во кој тој фотографира предмети кои се расклопени до најситните дечиња, уметникот Fong Qi...

Едиторијал | Игра со сенки

Како деца, сите си игравме со рацете, правејќи различни животни и птици од сенки на ѕидовите. Овој концепт го искористи италијанскиот Vogue за презентација...

На вас останува да интепретирате | Концептуална фотографија

Концептуалната фотографија, како што наговестува и самото име е гранка каде што фотографот сака да прикаже некаков концепт и да пренесе конкретна порака преку...

Играјќи си со месечината | Laurent Laveder

Францускиот "ловец" на пејзажи и новинар за астрономија Laurent Laveder, на најдобар начин ни покажува како со малку фантазија и неколку обични предмети, можеме...

Помеѓу сонот, јавето и фотографијата | Rosie Hardy

Ако уживате во фотографии со фото манипулации, тогаш дефинитивно ќе ви се допаднe работата на Rosie Hardy. Таа е светски познат фотограф, а живее...

Необјавени дела на пионирот на модната фотографија

Овој викенд во Лондон се отвора изложба на фотографии кои биле досега необјавени, а се дело на Норман Паркинсон, фотограф кој ја револузионизирал модната...

Предизвикувајќи ја љубовта на една двојка | Photographer Hal

Photographer Hal е уметничкото име на јапонскиот уметник и фотограф кој има доста несекојдневна идеја на кој начин да ја овековечи и предизвика љубовта...

Враќање во иднината | Irina Werning (дел 2)

Се сеќавате ли на Irina Werning и нејзиниот проект "Враќање во иднината"? За кратко време таа објави нов збирка со фотографии на кои за...

“Спортски сенки” | Келвин Муреј

Извонредната серија на уметнички фотографии насловена "Sports shadows"  на фотографот Келвин Муреј е серија која прикажува многу чисти и мирни моменти во спортот. Навидум...