Литванскиот уметник “Nestre” има необично и многу оригинално хоби. Изработува секаков вид накит, обетки, алки, копчиња, приврзоци и шноли од делови од стари часовници (запци, стрелки, механизми и сл.), и тоа во стил кој се нарекува steampunk- стил на изработка кој комбинира технологија и естетски дизајн инспириран од индустриската парна машинерија од минатото. Деловите од часовниците се ставаат во бронза и бакар и се лепат со проѕирна смола која изгледа како стакло. Крајниот резултат е старовремски изглед на модерно и уникатно парче накит.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПриказна за најслаткото пријателство
Следна објаваБездомникот со златен часовник, во 5 прашања
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ