Десетгодишнината од Армани Приве, ни даде причина да погледнеме наназад во 2005 година и  првата кутур колекција на Џорџо Армани, за да видиме каков бил неговиот дизајнерски раст. Во новата колекција има 68 модели, наспроти тогашните 31. Тоа секако сугерира на раст.
Влијанието на Азија,беше инспирација за него со години наназад и на прв поглед изгледа, дека повторно се враќа денес. Но сега, тој сакаше јасно да стави на знаење дека неговата инспирација, всушност, бамбусот, е неговата порака за пренесување на сила. Мотивот на бамбусот е присутен, врежан на златната свилена јакна, извезен на чипка или портокалови шалови.
Армани ги направи некои од најубавите ефекти на плисе, палта и панталони. Оваа колекција не беше ништо друго, туку повод за убавината на обелкувањето, некој вид доказ за еволуцијата на Армани како дизајнер и крал на грациозноста. Armani-Prive-2015-Collection-Paris-Fashion-Week-Couture-Tom-Lorenzo-Site-TLO-7 Armani-Prive-2015-Collection-Paris-Fashion-Week-Couture-Tom-Lorenzo-Site-TLO-15 Armani-Prive-2015-Collection-Paris-Fashion-Week-Couture-Tom-Lorenzo-Site-TLO-18 armani-prive-haute-couture-vesna-leto-2015_34578Ajb armani-prive-hc-rs15-2482
armani_prive_hc_rs15_24561 armani-prive-hc-rs15-3058280115-armani-ac-pv-15-04KIM_0025kim_0742

armani-prive-couture-2015 (1)

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМрачни бајки | Nadezhda Illarionova
Следна објаваИнспирирани од шумите
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ