Иако рачните часовници имаат долга и богата традиција и извонредно мајсторство,  надоаѓањето на сега веќе сеприсутните ,паметни’ телефони полека ги прави часовниците старомодни и вон употреба. Но, овие иновативни ремек-дела дизајнирани за модерното време ни ја продолжуваат љубовта кон класичните  часовници. Од минималистички  па сè до тркалезни маси со витези, птици и бајки, ова се најкреативните модели на часовници кои сигурно ќе ви го привлечат вниманието.

Часовник што се топи, инспириран од Салвадор Дали

2

1

Часовник ZIIRO Mercury

5

6

Часовник Екскалибур

3

4

Часовник ,,Не е битно, и онака доцнам”

8

Часовник „Земја и месечина”

10

11

Патник низ времето- го покажува времето во различни земји од светот

7

Рачно насликан, поетски часовник

12

Часовник- касетофон

9

Астрономски часовник кој ги покажува движењата на соларниот систем

14

13

СПОДЕЛИ
Претходна објаваGolden Point | костими за капење ’14
Следна објаваПредизвиците во патувањата
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ