Родум од Сеул а пораснат во Сиднеј, Јае Сук Ким е длабоко талентриран илустратор кој совршено ја доловува симбиозата на ликовната уметност и модата.

Како дизајнер за ентериер, неговите скици се точни и прецизни се до моментот кога не настапува уметничкото и одеднаш на белата хартија се појавуваат несекојдневни ремек дела. Неговите „Susu Girls” се илустрации на спојот на аптрактното, несекојдневното, уметничкото со она актуелното.

Би носеле ли вие ѕвезден фустан?

15-15-beautiful-watercolor-gowns-by-jaesuk-kim-15 8-8-beautiful-watercolor-gowns-by-jaesuk-kim-8 14-14-beautiful-watercolor-gowns-by-jaesuk-kim-14 watercolor-gowns-by-jaesuk-kim-instagram-4 12716604_1579743342348653_2009193171_n tumblr_nze8qybbhu1r6e4ewo1_1280

 

 

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ