Цветен погреб | Peihang Huang

Сликарката од Тајпеј - Peihang Huang, користи маслени бои за да ги создаде овие бајковити, романтични, но и морбидни портрети, инспирирани од Барби куклата. Таа...

Тајниот живот на секојдневните предмети

Малку жица поставена на вистинско место, правилно светло и провокативна смисла за хумор, е се што му е потребно на фотографот Terry Border, за...

Реалистични тетоважи | Bob Tyrrell

Bob Tyrrell е еден од најталентираните американски артисти кога е во прашање реалистичната тетоважа. Тој отсекогаш бил фасциниран од уметноста, растел со делата на...

Casa Batlló | Куќа на коските

Casa Batlló е зграда која е изградена во 1877 година и се наоѓа на улица 43 Passeig de Gracia дел од Illa de la...

Манипулатор | Jill Greenberg

Скоро 15 години Jill Greenberg се потпишувала под името "Mанипулатор". Идејата за името и доаѓа од германски културен магазин (познат во 80 години на минатиот век...

Хаски сафари | Повик на дивината

Зборот сафари веднаш асоцира на вжештената савана исполнета со тигри, жирафи, слонови.. Ако ги замениме овие животни со сибирски хаски и си замислиме снег,...
video

Обичен ден во нашиот свет

Распоред, обврски, задолженија, состаноци. Милион повици, густ сообраќај и плаќање сметки. Секој ден истата приказна препознаена во митот за Сизиф, но со примеси на...

Коцки мраз

Дали знаете дека првичната намена на коцките мраз била да ја намалат собната температура кога надвор е топло? Американскиот физичар и хуманитарец John Gorrie во...

Женска доминација | Sylvia Ji

Sylvia Ji е родена во 1982 година во San Francisco каде и завршува BFA Академија на факултетот за уметност, а од 2005 година живее...

Додворување | Marilia Poggiali

Во светот на картите каде каро, херц, пик и треф се различни царства, си живееше една картичка чија судбина беше да биде кралица. Таа само...

Пред да умрам…

Младата Candy Chang, инспиративна и креативна девојка е креаторот на проектот наречен “Пред да умрам“. Таа патува низ најразлични гардови и населби низ Америка,...

Смејте се!

За смеата велат дека е најдобриот лек на светот. Затоа, започнете да се насмевнувате колку можете повеќе. Смејте се на самите себе и на најмалите задоволства...