Чудесен свет | Kirsty Mitchell

Ова е чудесен свет, со многу бои, магија, блага меланхолија, романтика и бајковити пејзажи... Ваква е атмосферата во светот на фотографката Kirsty Mitchell. Родена...
video

Малиот принц

Изгледајте ја култната сцена од филмот "Малиот принц" и  размислете.... „Само со срцето може да се гледа добро;Она што е суштинско е невидливо за окото.“  

Сината пештера (Италија)

Јужниот Италијански остров Капри, кој бил омилен кај царевите Август и Тибериус, се наоѓа оддалечен од полуостровот Сорентино, јужно од Неаполскиот залив. Претежно е создадена...

Капа – мозок

Зимата е на прагот и треба да размислиме како ќе си ја заштитиме главата од студот. За таа намена  дизајнерката Alana Noritake, смисли мошне оригинален...

Забавни парчиња мебел

Ако се прашувате како би изгледал нашиот мебел кога би го дизајнирале деца - тогаш мора да ја погледнете оваа откачена збирка на парчиња...

Музикалниот ѕид

Кога дождот почнува да паѓа, овој колоритен, мозаичен систем кој што е прикачен од надворешната страна на една зграда во Neustadt Kunsthofpassage, одеднаш се претвара...

Во кој правец се движиме?

Ова е време каде што има многу на излог, но малку во магацинот, време кога технологијата ќе може да ти ја донесе оваа порака...

Црниот лилјак | Wiesmann Roadster MF5 V10

Овој неверојатен "црн лилјак " е создаден од специјалистот SchwabenFolia од Германија .  Автомобилот се состои од мат црно тело, црно-обоени 20-инчни тркала и логото Бетмен поставено на задната страна. Црниот лилјак  може да забрза од 0...

Мода, стил, гламур, имиџ, кич

Модната терминологија е голема и подразбира многу термини поврзани како со модата, така и со уметноста и културата. Најкористени и најпознати поими со испреплетено...

Дали сте опседнати со вистинските работи?

Повеќето жени се најверојатно повеќе опседнати со акна која се појавила на  нивното лице, лошата фризура или нивниот задник, отколку што се загрижени за...

Супер Марио обетки

Супер, оригинален додаток за секој фан на Супер Марио! Овој сет обетки во форма на "растение - пирана" сигурно ќе ви го развеселат  денот....

Рачно изработени фонтови

“HandMade Fonts” е дизајнерска компанија од Естонија, формирана во 2008ма година од Vladimir и Maksim Loginov кои секогаш се во потрага по уникатни, нови,...