Раце кои се молат

Назад до XV век, во едно мало село во близина на Нинберг, живееше семејство чии деца достигнаа бројка од осумнаесет. Со единствена цел да...

Фото на денот | Охридско зајдисонце

Волшебно место во волшебен момент, мемориран со прекрасна фотографија на Анастасија Баче. Фотографија преку која за момент ќе се најдете на охридското крајбрежје...

Делумно нацртани познати ликови | Ileana Hunter

Ileana Hunter е британски уметник кој создава уникатни портрети на познати личности кои иако се нецелосно нацртани се лесно препознатливи. Ќе забележите дека Hunter...

Фиктивни пејсажи | Kyle Kirkpatrick

"Мојата пракса првенствено се занимава со поимот на замислената сцена. Јас прикажувам вештачки објекти и природни материјали во една целина која истовремено формира внимателно...

Фантастичен стан со мини градина

Поткровјата можеби имаат посебен амбиент и чудесна глетка, други станови, пак, можат да се пофалат со убаво средените балкони, но затоа, становите на приземје...

Најсилната прегратка на светот

Беше една од оние студени зими за кои предупредуваат на вести дури и пред ударните термини. Беше една од оние мрачни зими, кога сончев...

Шал-часовник

Siren Elise Wilhelmsen е норвешка дизајнерка, препознатлива по дизајнот на објекти кои се спротиставуват на концептот на традиционалната функционалност и ги трансформираат природните материјали во...

Хартијата на Смауг | VMCreations

Спојот на книги и дизајн секогаш е добредојден во категоријата Книжевен агол на DA: овојпат, станува збор за инспирација од големиот Толкин и неговиот...

Авантурите на Бетмен во Тексас | Remi Noël

Remi Noël е француски фотограф фасциниран од американската култура. Пораснат со познатите херои од Холивуд тој сфаќа дека тој може да биде „херојот со...

Девојка која изгледа како Барби

Повеќето девојчиња израснуваат со Барби куклите и потајно посакуваат да изгледаат како нив. Valeria Lukyanova е 21-годишна девојка од Русија која навистина личи на...

Дизни принцези на платно | Heather Theurer

Да, повторно добро познатите принцези на Дизни, што претставува доказ дека ликовите на Дизни се инспирација за многу уметници. Heather Theurer е уметникот кој...

Фото на денот | Барајќи храна

Козите дури и во најкарпестите предели успеваат да најдат растенија со кои се хранат. Токму за ова сведочи и фотографијата која е наш денешен...