Идеи за домот | Катче крај прозорецот

Секое човечко суштество тежнее кон одморање и релаксација од секојдневните обврски и тоа каде подобро ако не во удобноста на својот дом? Омилениот простор...

Времето кое поминало – само тоа не се враќа

Времето кое поминало - само за него треба да жалиш, бидејќи тоа е единственото што не можеш да го вратиш повторно. Се друго во...

Цртежи направени со една линија | Quibe

Што се може да се нацрта со само една непрекината линија? Quibe ни претставува серија импресивни цртежи нацртани само со една линија. Една линија...

Фото на денот | Контраст

Контрастот, како поим, означува спротивност на вредностите во еден елемент, односно меѓусебно противставување на различни вредности во една ликовна творба. Контрастот во една творба...

Подземна јавна библиотека | NY City

Подземното метро по пат на предрасуда е најчестото место на злосторство и криминал, но парадоксално е и најчестото превозно средство во мешаницата од магија...

Еволуција на Бетмен логото

Cathryn Lavery го создаде овој прекрасен постер кој ни прикажува како Бетмен логоата еволуирале со текот на времето. Постерот започнува со Batman & Robin: The Boy...
video

Азбуката на архитектите

Азбуката на архитектите е листа по азбучен ред од најпознатите архитекти со своите најпознати дела. За жал некои архитекти биле изоставени поради ограничувањата на...

Неверојатниот Сингапур

Сингапур е островска држава во Југоисточна Азија чиј центар е истоимениот главен град. Тој е високо урбанизиран остров со исклучително модерна архитектура и луксузни...

Направи сам | Уникатни обележувалки за книги

„Сакам да читам. Уште повеќе сакам кога уредно ги сепарирам прочитаните од непрочитаните страници“ - ако се согласувате со оваа констатација, денешната лесна креативна...

Живеење на работ | Ahn Jun

Имате чувство дека го живеете својот живот на работ? Опуштете се, Вие сте креаторите на сопствениот живот и од Вас зависи како ќе живеете....

Филмски маратон…со Вуди Ален

"Можеш да дочекаш живот од 100 години само ако се откажеш од сите работи кои те тераат да посакаш да доживееш 100 години." Со преку...

Кучиња: Rocco, Ralph и Simon | Serenah

Serenah е фотограф и сопственик на неколку кучиња, кои ја инспирираат при создавањето фотографии. Rocco, Ralph и Simon, се кучињата кои се претставени на...

Полици со череп | James Hopkins

Во насока на континуирано детектирање на иновативните информации во поглед на книгите и активностите/додатоците поврзани со нив, денес промовираме една интересна колаж-полица, креирана од...

Книжевни друштвени игри

Кога времето надвор е студено, библиофилите имаат тенденција да хибернираат со своите книги. Но, што може да се смета за забавна активност од социјален...

Фото на денот | Galliano Royal

По повод десетгодишнината на Галијано како дизајнер во Диор, пред неколку години, беа изработени серија на фотографии инспирирани од дела од 15ти век. со...

Снегулки под микроскоп | Kenneth Libbrecht

Мистичноста, совршеноста на природата е предизвик за многу научници. Снегулките се дел од таа совршеност; мали, со најразлични форми кои за жал не можеме...