Ramon Bruin | Само реалноста е вештачка

Овој цртеж е еден од ние кој може да ве направи познати насекаде. Дело е на познатиот холандски уметник Ramon Bruin, 31 - годишен талентиран...
video

Цел животен век на една жена

Слој по слој, детал по детал, од раѓање до последниот здив во староста... Stonehouse e уметникот кој успева да раскаже цел животен век на...

Хороскопските знаци низ очите на Салвадор Дали

Не станува збор за дневен, неделен ниту пак годишен хороскоп. Се работи за литографии изработени во 1967 година од страна на Салвадор Дали на...

Прекрасни цветни девојки

Lim Zhi Wei e уметник од Сигнапур кој создава прекрасни 3D акварел илустрации под наслов „Цветни девојки“. Станува збор за комбинација од насликани девојки...

Боенки за возрасни

Johanna Basford е талентиран илустратор од Велика Британија која а автор на боенки за возрасни. Досега има продадено повеќе од милион примероци што сведочи...
video

Како да нацрташ 3D Red Bull лименка

https://www.youtube.com/watch?v=PZGEjDjQCVw Комбинирана техника. Материјалите кои се користат: Pastell хартија: светло сива боја. H graphit молив (Derwent) Watercolour. Маркери: Letraset PROMARKER Црна и бела јаглен молив. Бела гел пенкало. Греј Stabilo маркер 0,4. Црното Фабер...

Реалистични цртежи | Monica Lee

Се сеќавате на Кelvin Okafor и неговите хипер - реалистични цртежи?Денес Ви претставуваме нешто слично. Monica Lee е уметничка која после 12 години работа во...

Празничниот дух во декември

Декември, време е да ја почуствуваме празничната еуфорија, да го засакаме студот и да научиме да уживаме во снегот. Божиќ не е Божиќ без...

Дами во црвено

Emerico Imre Toth е унгарски сликар кој ја љуби и гледа убавината во сите нешта – природата, жените, очите, хармонијата на човечкото тело, животните...

Уметник создава надреални слики од супер светови

Полскиот уметник Jacek Yerka е роден во 1952 година, дете на родители уметници, така што тој израснал со мирис на боја и опкружен со хартија,...

Прекрасни пејсажи под темните црни светла

Кој рекол дека смртниците не можат да се занимаваат со магија? Кој и да рекол, дефинитивно некаде има погрешено во своите пресметки. John Poppleton е вистински...

Неверојатни 3D цртежи | João Carvalho

Бразилскиот уметник João Carvalho, познат како J Desenhos создава своевидна тетратка со 3D цртежи. Создавајќи ги сините линии од својата „тетратка“ и засенчување на...

Француско сликарство | William Adolphe Bouguereau

William Adolphe Bouguereau e познат француски сликар кој живеел во периодот од 1825 до 1905 година. Во своите дела тој се користи со митолошки...

Дедо Мраз во познати слики

За време на празниците Дедо Мраз го има насекаде; на честитки, на плоштад, дома во форма на украси, а американскиот фотограф Ed Wheeler се...

Девојче со аутизам создава прекрасни слики

Iris Grace e пет годишно девојче на кое во 2011 година му било дијагностицирано аутизам. Тоа е девојче со талент и желба за сликање....

Компјутерскиот екран како платно

„Живеам во Колорадо, опкружена со убавината на природата. Дива убавина која е инспирација за моите дигитални слики. Сликањето на дивиот свет и природата, со...