Фото-архива | Марк Шо

Марк Шо е познат американски моден фотограф на славни личности во 50тите и 60тите години на XX век.  Тој работел за Life magazine во...

Фотографии на загрозените животни

Tim Flach со своите фотографии ја „испиша“ книгата More Than Human која содржи портрети на најразлични видови животни. Сега направи серијал наречен Endangered, која овојпат содржи портрети на...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела!

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Бојан Гиевски Бојан Гиевски е урбан аматер – фотограф, кој својата креативност ја експресира преку документирање...

Барселона од птичја перспектива!

„За да ја запомниш слободата во својата вистинска форма, доволно е да набљудуваш среќен галеб кој лета во небесната шир.“ - Mehmet Murat ildan  Убаво е...

Секогаш е време за спиење | Alice Lemarin

Постојат моменти кога имаме чувство дека можеме да заспиеме секаде, дека уморот или сонот ги затвора нашите очи без разлика каде се наоѓаме. „Заспаната...

Сирените мразат пластика – моќна кампања на канадски фотограф!

Истражувањата велат дека до 2050, во водните површини ќе има повеќе пластика отколку риби. Воден од силни мотиви, канаѓанецот Бенџамин вон Вонг ја користи...

Морски прасиња на Олимписки игри

Maverick Arts создадоа прекрасен календар со морски прасиња кои учествуваат на Олимписките игри. Тие пливаат, трчаат, возат велосипед и учествуваат во разни игри. Сите...

2017 Siena Int. Photo Awards | Најдобрите фотографии за оваа година

Секоја година Siena International Photo Awards ги споделува најубавите и најуникатните фотографии од места, луѓе и настани на нашата планета. Фотографи од целиот свет кои...

Безнадежност и мелахонија во серијалот на Evelyn Bencicova

Alice е името на серијалот од фотографката Evelyn Bencicova која претстави колекција на нејзини портрети кои ги екпресираат нејзините чувства за време на нејзината борба со...

Визуелно патување во надреален свет | Hannah Chu

Hannah Chu, е фотограф од Филипини која создава визуелно патување придружено со многу емоции. Од осаменост и повлекување до очај и копнеж, секоја фотографија...

Кучиња: Rocco, Ralph и Simon | Serenah

Serenah е фотограф и сопственик на неколку кучиња, кои ја инспирираат при создавањето фотографии. Rocco, Ralph и Simon, се кучињата кои се претставени на...

„Патување низ времето“ | Flora Borsi

Flora Borsi, фотограф од Будимпешта, користи стари црно – бели фотографии од познати личности и со Photoshop се вметнува самата себе во истите фотографии....