Како се прави бебе | Patrice Laroche & Sandra Denis

Patrice Laroche и неговата поубава половина Sandra Denis имаат создадено креативна и уникатна серија фотографии „Како се прави бебе“. Фотографиите го прикажуваат девет месечното исчекување...

Дел од фотографиите кои ја одбележаа 2014 година

Станува збор за дела на различни фотографи од различни делови на светот, за разни животни ситуации, животински и растителни видови како и несекојдневни пејсажи,...

Фасцинантни фотографии од различни форми на течности

Течностите во природата се наоѓаат во најразлични форми- меурчиња, капки, млазови или огромни водени површини. Неколку научници од универзитетот Paris Diderot, со помош на камери со...

Јапонскиот Хари Потер – Halno

Запознајте го „Јапонскиот Хари Потер“ - Halno, кој ја добива оваа титула после создавањето на фотографии на кои тој се наоѓа на летечка метла....

Нови уникатни сцени на јунаците од Star Wars

Незаборавните Star Wars постојано се инспирација за нивните најверни фанови. Zahir Batin, малезиски талентиран фотограф, изработи сопствени сцени со главните херои на омилениот филм, притоа фотографирајќи ги. Фотографиите...

Повеќе од девојка | Jamie Moore

„Мојата неверојатна ќерка Ема наполни 5 годинки минатиот месец и јас бев во потрага на креативна инспирација за серија од 5 фотографии за нејзиниот...

Поинаков поглед на езеро | Kacper Kowalski

Прекрасни езера сместени на територијата на Полска фотографирани од птичја преспектива од страна на Kacper Kowalski. Различни годишни времиња, променливо ниво на водата, променлива...

Најслаткиот миленик | Lennette Newell

Мачката, која ние денес ја познаваме како наш миленик, е најраспространетиот вид од фамилијата мачки - како дива или домашна ја има насекаде. Иако...

Провокативна само-помош | Literally Fiction

Внимание: ова не е модна објава, ниту е преземено од некој популарен моден блог. Исто така, инспирацијата не е позајмена од конкретно Playboy издание....

Takashi Yasui | Убавиот живот во Јапонија

Земјата на принципите и гордоста. Строгата Јапонија не само што може да се пофали со долговековната богата култура, туку може да се пофали и...

Љубов низ светот

Запознајте ги Самуел и Хилдегун, брачната двојка која ги создава најубавите патувачки фотографии. Авантурите на финско-норвешкиот пар започнале кога се запознале на свадба на...

Mr Bo | Убавината на Јужна Австралија

Mr Bo е вистински романтичар кога станува збор за Јужна Австралија. Пространи пејсажи најчесто од птичја перспектива со нагласена симетрија се дел од неговиот фотографски...