Голема изложба во чест на легендарниот музичар Princе!

Лондонската 02 Arena, ќе биде домаќин на ретроспективната изложба посветена на легендарниот музичар Prince. Изложбата насловена како "My Name Is Prince", ќе биде отворена на 27-ми октомври,...

World Evergreen Music | Безвременскиот Џорлев

Stangers in the night, Besame mucho, Love me tender... сите овие хитови звучат предобро, затоа што нивната музичка комбинација го издржува тестот на времето...

Нордиската фолклорна музика

Нордиската фолклорна музика е традиционална за земјите на северна Европа, посебно скандинавските убавици. Во нордискиот фолклор спаѓаат и Исланд како и Естонија. Скандинавскиот фолклор е...

Најдоброто од Мадона од 80-тите

Поп кралицата постојано не изненадува со нови хитови. Некои повеќе го преферираат стилот на "новата Мадона", додека други остануваат доследни на оној вистински нејзин...

Неколку цитати на светските композитори

Убавината е причината за отпочнување на самата уметност. Различниот вкус за убавото не само што ја прави убавината како сама по себе тешка за...

1 човек, 1000 емоции

Крајот на еден значаен живот како по дефиниција означува тешко прифаќање на разочарувањето, болката и неспремноста за соочување со загубата. Велат, отсуството е позабележливо...