video

Nike-Just do it | Можности

По повод 25 годишнината, Најк ги охрабрува своите купувачи да продолжат да постигнуваат и создаваат. Во новото рекламно видео се појавуваат најдобрите светски спортисти...
video

Со истрајност, светот е ваш двор

Упорноста е најважната одлика за секој да го има она што го посакува во животот, на духовен и на материјален план. Секако, првин доаѓа...

Орелот и кокошката

Еднаш, многу одамна имаше една голема планина, позади која имаше гнездо на орел. Создадено како засолниште, гнездото во себе имаше сокриено 4 големи орловски...

Инспиративни и креативни постери

Малезискиот илустратор Tang Yau Hoong изработил серија креативни мотивациски постери со познати цитати од Стив Џобс, Нелсон Мендела, Џорџ Бернард Шо и други познати...

Мојата мајка

Мојата мајка имаше само едно око. Ја мразев...беше срамота за мене. Во нашето училиште подготвуваше храна за учителите и за нас. Еден ден додека уште...
video

Повеќе од лек

Сомнителен лик во ноќта со сомнителни намери. Работите никогаш не се такви какви што изгледаат на прв поглед: нечии несфатливи постапки во повеќе од...

Животот е како забава

Обично се вели дека, ако ги имате вистинските пријатели и шише шампањ, секој ден може да се декларира како празник. Претежно, пријателите се роднини...

Музикотерапија- совршен духовен метод за постигнување на внатрешна хармонија

Лекување или терапија со музика се  нарекува музикотерапија, област која датира уште од времето кога живеел големиот гениј Волфганг Амадеус Моцарт. Неговите дела и...
video

The Favela Painting Project | Со малку боја до голема промена

The Favela Painting Project започнал во 2005та година кога холандските артисти познати како Haas&Hahn снимале видео за хип хоп културата во Рио де Женеиро....

Најдобриот пријател

Ако еден ден чувствуваш дека ти се плаче - побарај ме. Не ти ветувам дека ќе те насмеам... но, ќе плачам со тебе. Ако еден ден...

Раце кои се молат

Назад до XV век, во едно мало село во близина на Нинберг, живееше семејство чии деца достигнаа бројка од осумнаесет. Со единствена цел да...

Поинаков поглед

Ако се разбудивте ова утро со повеќе здравје отколку болест, поблагословени сте од милион луѓе кои нема да ја преживеат неделата. Ако никогаш не сте...

Пет приказни, пет поуки

Едно дете ѝ вели на својата мајка - „мамо, изгледаш многу убаво денес“. Мајката, изненадена прашува зошто... детето повторно ѝ одговара, „затоа што ниту...

Норма и добрите нешта | Пауло Коелјо

Во Мадрид живее Норма, многу посебна бразилска дама. Шпанците ја нарекуваат ,,супер кул бабичка". Има над шеесет години и работи на повеќе различни места истовремено,...

Музика која го обедини светот

"Без разлика на тоа кој си, без разлика на тоа каде одиш во животот, во одреден момент ќе почувствуваш потреба, да имаш некој кој ќе...

Живот

Понекогаш луѓето навраќаат во вашиот живот, и едноставно знаете дека со причина се нашле во него - да послужат за одредена цел, да ви...