Ако се прашувате како би изгледал нашиот мебел кога би го дизајнирале деца – тогаш мора да ја погледнете оваа откачена збирка на парчиња мебел кои изгледаат како да се од цртан филм. Дизајнери на овој мебел се “Straight Line Designs”, работилница која се наоѓа и работи надвор од Ванкувер, Британска Колумбија, во последните 25 години. Како прилог на инсталации, скулптури и приватни збирки, дизајнерот Judson Beaumont и неговиот тим од осум занаетчии, има дизајнирано и конструирано најразлични парчиња мебел по нарачка како и мебел за јавни установи, детски изложби и други проекти низ цела Северна Америка и  странство. Фокусирани на квалитетот и сопствениот дизајн, ова студиото останува далеку од работилница која масовно произведува. Можеби нејзиниот капацитет е ограничен, но затоа пак кретаивноста и оригиналноста на Judson е далеку од тоа.

1. Малиот црн фустан

2. Изгорена маса

3. Внимавај! Фиоки на патот

4. Хармоника фиоки

5. Бууууум! 

6. Дизајнер – дабар

7. Софа – конзерва

8. Напукнати фиоки

9. Смачкана масичка

10. Лошо кутре

11. Истопени фиоки

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМузикалниот ѕид
Следна објаваКапа – мозок
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР