Кога дождот почнува да паѓа, овој колоритен, мозаичен систем кој што е прикачен од надворешната страна на една зграда во Neustadt Kunsthofpassage, одеднаш се претвара во шармантна музичка синфонија. “Ѕидот со инки” како што е популарно наречен, е една од најчудните атракции во студентската област во Дрезден и е магнет за многу посетители. Кој би рекол дека дождот би можел  да подигне расположение?

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВо кој правец се движиме?
Следна објаваЗабавни парчиња мебел
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР