Повеќето жени се најверојатно повеќе опседнати со акна која се појавила на  нивното лице, лошата фризура или нивниот задник, отколку што се загрижени за ракот на дојка. Со цел да се подигне свеста за оваа подла болест, фондацијата “Brest Cancer Foundation” од Сингапур, спроведе кретаивна капмања во која на уметнички  начин се користи  женското тело, прашувајќи ги сите жени : “Дали сте опседнати со вистинските работи?”

“Разликата помеѓу акна на лицето и рак на дојка е разлика на живот и смрт!” Редовна контрола е најдобар начин на борба против ракот на дојка. Носете розева панделка во знак на поддршка на жените во вашиот живот.

“Разликата помеѓу голем задник и рак на дојка е онаа на живот и смрт!”

“Разликата помеѓу лоша фризура и рак на дојка е онаа на живот и смрт!”

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСупер Марио обетки
Следна објаваМода, стил, гламур, имиџ, кич
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР