Фотографот Скот Шуман е основач на една многу интерсна и несекојдневна страница, која зборува за светот на модата и нејзината поврзаност со секојдневниот живот.

Едноставно, тој излегува на улиците и фотографира обични луѓе, кои се модерно, специфично и вкусно облечени.

За краток период неговата работа станува толку популарна, што неговите фотографии се објавени во “Vogue Italia”, “Vogue Paris” а воедно се појавуваат и во повеќе рекламни  кампањи.

Има продадено повеќе од 100.000 копии од неговите “улични фотографии” уловени секаде низ светот, а неговите дела се изложени во музејот “Victoria & Albert “ и “Tokyo Metropolitan Museum of Photography.”

Погледнете дел од неговата галерија фотографии и ќе сфатите дека понекогаш модата е поприсутна на улиците,  отколку на модните писти.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваGoogle Zeitgeist 2011
Следна објаваМедените колачиња од Нирнберг
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР