Делфинот е стар само 10 дена.
Пронајден е од случајни минувачи на плажата во Монтевидео, Уругвај. Ова бебе припаѓа на видот Ла Плата, загрозен вид кој живee и во солена и во слатка вода. Неговото име е Флипер и е најслаткиот делфин во светот.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР