Штутгарт е град во јужна Германија. Има околу 590.000 жители во градот и околу три милиони во неговата околина, односно Штутгартскиот регион.Штутгарт се наоѓа во центарот на многу густо населениот југозападен Штутгартски Регион (со околу 2,7 милиони жители и 3.700 km²), блиску до Шварцвалд и Швапската Јура. Само градскиот центар, сместен блиску до реката Некар, има околу 590,000 жители и зафаќа површина од 207 km². Штутгарт е еден од најпознатите германски градови по културна, административна и економска важност.Штутгарт е шестиот најголем град во Германија, додека Штутгартскиот Регион е четврта по големина конурбација (по РурРајнско-Мајнската област и Берлин). Создадена е монолитна коцка со два подземни ката и девет нагоре. Во суштина сите елементи на зградата, и внатре и надвор се бели.Изградбата чинеше околу 80 милиони евра, започна пред 3 години а се отвори минатиот месец.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР