Режисерот на “Гладијатор” Ридли Скот стои во основа на оваа епска приказна за храброст, страст и авантура. XII век. По трагичната загуба на семејството, ковачот Балијан (Орландо Блум) се упатува на патување кон светите места со благороднички витешки ред. Иако навидум од ниско потекло, храброста и честта го прават водич на Ерусалим во борбата против арапските напаѓачи и да ја исполни својата судбина на вистински витез.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР