Дали Ви се случило да се препознаете за некоја личност, или нечиј изглед да Ве потсетува на друга личност? Водејќи од мислата дека секој човек има свој двојник некаде низ светот, Francois Brunelle, патува низ светот барајќи роднински неповрзани личности кои личат еден на друг. Преку црно – белите фотографии, соодветна облека, Brunelle создава фотографии кои изгледаат како семејни фотографии поради сличната физиономија на луѓето вклучени во овој проект. Совршеноста на идејата ни дава лажна претстава дека на фотографиите се наоѓаат крвно поврзани личности, како: родител и дете, братучеди па дури и близнаци. Уживајте во фотографиите и којзнае, можеби некогаш ќе наидете на Вашиот двојник.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНесовршеноста привлекува
Следна објаваРомео Бекам за Burberry
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР