Постојат многу разлики помеѓу студијата за дизајн на ентериер: една од нив е додека едните целат кон необичност, другите бараат да се обезбеди голем простор во традиционален формат. И двете опции обично завршуваат со ентериер од соништата, па добро е што се успева да се постигне разлика во насока да се удоволи на сечиј вкус. Денес, на нашиот репертоар стои апсолутно модерен стан создаден од H2O Architects, чиј резултат е евидентен во галеријата подолу – вистинска оригиналност, која најпрвин ќе им се допадне на вљубените во книгата.

Зошто? Затоа што просторот наменет за дневен престој е исполнет со модерни полици, кои се во суштина вградени во ѕидовите кои го сепарираат истиот тој простор (дневна оба од трпезаријата). Бел минимализам со впечатливи тонови на зелено и портокалово како зачин на просторот, лоциран на 60 метри квадратни; е вистински погодок за колекционерите на книги, CDa, рамки со фотографии и останати драги предмети.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЧудесните жени од Колекцијата на Националната галерија на Македонија!
Следна објаваАмстердам под снег
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР