Ноел Круз е еден од најпознатите уметници истакнат во работата со кукли – најпрепознатлив во сферата на адаптирање на најпознатата Барби во филмовите, која се должи на нивната идентичност со конкретните улоги. Високо ценет меѓу уметниците и колекторите, Круз го подигнува нивото на уметноста и внесува свежа уникатност така што не може да изработи две, дури ни слични кукли.

Она што го дефинира стилот на Круз е неговиот фокус во естетиката: од уникатни егзотични оригинали па се до најпрепознатливи славни личности. Овој пат, Ви нудиме галерија на неговите најмаркантни изработки – почнувајќи од Пиратите на Карибите, преку култните женски ликови како Одри Хепберн и Грејс Кели, па се до популарните парови од Самрак и Вампирски дневници, завршувајќи со фамозната кралска свадба.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваLibrary Hotel, Менхетен
Следна објаваФото на денот | Здраво задоволство
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ