Џоел Робинсон, преку серија фотографии ги потсетува оние со статус „читател“ колку се битни и неопходни книгите во нивното секојдневие – од индивидуална претстава за уживањето, преку хиперболизирање на одредени сегменти, се до книжевна околина и величање на сопствените способности за сонување.

Со наслов „Пасус по пасус“, комбинацијата на елементи од имагинарниот свет во различни услови на секојдневието само укажува на степенот на читањето како бегство од реалноста. Секоја една од фотографиите е генијална приказна сама по себе, нон-шалантно сочувствителна и мотивирачка. Точно, читањето е забавно и ја храни имагинацијата, независно колку сте возрасни!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМоби и Swatch | Малиот идиот
Следна објаваСакајте ја…
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР