Јапонскиот уметник  Kumi Yamashita користи различни, едноставни предмети и светлина, за да создаде неверојатни фигури од сенки. На пример, предмет во форма на извичник, осветлен од вистинската страна, фрла сенка на прашалник, расфрлани алуминиумски бројки на ѕидот, создаваат профил на жена и сл. Навистина брилијантно!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКниги помеѓу Вашите чекори
Следна објаваНеверојатен спортски центар во Кина
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ