Германскиот уметник Timm Schneider се сетил на еден необичен тип на улична уметност. Тој изработува големи, округли очи со смешен изглед и ги поставува врз секојдневни предмети и објекти кои можат да се сретнат низ улиците. Очите кои им даваат карактерни особини на предмети како канти за ѓубре, чаши, столбови, тој ги изработува со помош на стиропор и маркер.

 

Резултатот се развеселените минувачи кои се фотографираат со очовечените предмети.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВидлива срцевина
Следна објаваПотпетици во пастелни тонови
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР