Oваа неверојатна куќа е направена во 2006 година од страна на Arquitectura Orgánica и се наоѓа во Мексико Сити. Сопствениците кои се млад брачен пар после неколку години живеење во конвенционален стан решиле да го изградат својот дом во вид на школка. Нивната цел била тие да се чуствуваат како внатрешен жител на полжав или школка кои се движи низ својата комора.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНадреална фото манипулација | Daria Endresen
Следна објаваЗаоблени пин-ап девојки | Jen Oaks
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР