Градбата е прекрасна композиција на музика и уметност заради својот единствен архитектонски дизајн.

Изградена е вo провинција Анхуи во Кина 2007 година од страна на властите со цел да привлечат повеќе посети на туристи, што секако би допринело за развојот на нивни место.

Самиот изглед покажува зошто е “Пијано куќа” а во средината има виолина која  всушност е скали кои ги поврзува двата дела на објектот.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЦветен погреб | Peihang Huang
Следна објаваОзборувачка – Сесили Вон Зигсар
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР