Голем број на улични дела од кои на минувачите им “паѓа вилицата” се дело на францускиот уличен уметник Christian Guémy, познат ккао C215. Овој уметник чие мото е “Правете уметност, а не војна”, ги има декорирано улиците низ Берлин и Барселона, а тоа го работи веќе 20 години.

Неговата ќерка е онаа која сега ги следи неговите стапки и почнува да работи заедно со него инавистина добро и оди.

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМетални нараквици
Следна објаваУметност со доза на хорор | Heather Nevay
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР