Во срцето на модна област во Париз со уникатен дизајн во 2012 година треба да биде реализиран проектот за Atelier Notify.

Архитектонска градба има елагантна скулпторска форма и многу наликува на инсталација, а планот е изработен од страна на познатиот архитект Zaha Hadid.

Објектот е адаптиран во зграда од 19 век и зафаќа површина од 500 метри квадратни поделен на три нивоа.

Фасадата ќе биде направена во рамки на веќе постоечки ѕид со стаклени панели во правоаголни и паралелограм облик.

Внатрешниот простор е исто така со геометриски облик и поделен е на три делa каде што се наоѓа работилница, ателје и продавница.

Оваа интересна градба во иднина треба да биде модно ателје и продавница за тексас гардероба на брендот Crystal Denim SAS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНовите фризури на Барби
Следна објаваСнегот како платно | Simon Beck
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР