Речиси една деценија во доцните 70 – ти, уметникот Takanori Aiba работел како илустратор за јапонскиот моден магазин POPYE. Следната декада пак, тој почнал да работи како архитект и конечно во 2003 година доаѓа до идеја, да ги спои двете професии – дизајнирањето на физичкиот простор и умешноста за цртање и илустрација во овие уникатни мини светови.

Во својата работа употребува хартија, пластика, гипс, акрилна смола, боја и други материјали, а она што му е основа се минијатурните бонсаи дрвца. Врз нив поставува светилници, минијатурни куќички, ветерници, тераси, бродчиња и што уште не. Навистина интересно!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАнтички скулптури
Следна објаваХумористична улична уметност
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР