Американката Tracy Lee Stum е уличен уметник која своите 3Д слики ги претставува по улиците низ целиот свет. Како еден од најдобрите улични уметници во 2006 година има влезено во Гинисовата книга на рекорди во категорија за најголема индивидуална улична слика. Таа е исто така еден од лидерите за развој и организирање на јавни  уметнички проекти, а неодамна ја заврши и својата голема турнеја на улична уметност низ Индија.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКога креативноста ќе потфрли
Следна објаваКодот на Да Винчи – Ден Браун
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР